reklama

Zlot food trucków. Szaszłyki z metra, kiełbasa z PRL-u, azjatyckie pierożki i wiele innych. Zgłodnieliście?

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Zlot food trucków. Szaszłyki z metra, kiełbasa z PRL-u, azjatyckie pierożki i wiele innych. Zgłodnieliście? - Zdjęcie główne
reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości ŁódźOd 17 do 19 marca na terenie EC1 Łódź znajdziecie food trucki z kuchnią z różnych stron świata! Jesteście łasuchami, lubicie próbować nowych smaków? Nie może was tu zabraknąć.
reklama

W Łodzi do jutra trwa zlot food trucków. Jeżeli macie ochotę zakosztować jedzenia z coraz bardziej popularnych knajpek na kółkach macie czas do jutro do godziny 18.00. 

Zlot food trucków w Łodzi. Do wyboru kuchnia polska, azjatycka, amerykańska, żydowska, czy hiszpańska 

To pierwszy w tym roku zlot food trucków w naszym mieście. Samochody zaparkowały na Placu Węglowego EC1 Łódź w ramach Street Food Festival. Jeszcze nie udało wam się tam zajrzeć, a zastaniecie się czy warto? Warto. Do wyboru będziecie mieć dania z różnych stron świata i to nie tylko typu fast foody, ale również potrawy, które zazwyczaj serwują restauracje. Do wyboru kuchnia polska, azjatycka, amerykańska, żydowska, czy hiszpańska. Wszystko robione na oczach klienta i według jego preferencji - bardziej na ostro, na słodko, czy też na słono. W wersji mięsnej lub też wege. Warto więc zarezerwować trochę czasu i wybrać się na małe co nieco, tym bardziej że pogoda dopisuje. 

reklama

Food trucki zwane również mobilnymi barami są w Polsce coraz bardziej popularne, przyjęły się również w Łodzi. Ludzie cenią sobie fakt, że jedzenie dostają szybko, ale również to, że produkty, które są im serwowane, są dobrej jakości. Jak mówią przyrządzający, tu nie ma mowy, by iść na skróty. Stare bułki, nieświeże frytki, czy surówka, złej jakości mięso to wszystko powoduje, że ludzie od takiego food trucka będą się trzymać z daleka. Kiedy dostaną dobrej jakości danie, na pewno powrócą, a na dodatek "miejscówkę" polecą znajomym. A trzeba dodać, że zloty odbywają się cyklicznie i część kucharzy pojawia się u nas regularnie, dlatego nie warto serwować sobie "czarnego pijaru". 

reklama

reklama
reklama
Artykuł pochodzi z portalu tulodz.pl. Kliknij tutaj, aby tam przejść.
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Lubisz newsy na naszym portalu? Załóż bezpłatne konto, aby czytać ekskluzywne materiały z Łodzi i okolic.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama